Maxík a jeho ohniví kamarádi vás naučí, jak uvařit jednoduché recepty.
Vyprávění o houbách, například jak mohou být některé houby užitečné a k čemu lidé používali houby v minulosti.
Návštěva pěstírny žampionů a hlívy ústřičné. Pěstitel vysvětlí, jak se tyto houby pěstují a proč jsou zdravé.
Vůně medových perníčků nám připomene, že přichází adventní období. Bylo to tak vždy? A co způsobuje jejich charakteristickou vůni? Recepty na výrobu perníku se liší a mění, stejně jako jejich tvary a zdobení. My si na nich ale určitě pochutnáme.
Vánoce jsou pro nás spojeny s bohatě prostřeným stolem, na němž nesmí chybět spousta dobrot. Každá rodina má své oblíbené pokrmy. Naše chutě i možnosti se mění. A jak to bylo s vánočními jídly v minulosti? Podívejte se.
Poslední den v kalendářním roce má svátek Silvestr a s ním slavíme i my všichni. Vzpomínáme, bilancujeme a také si přejeme do nového roku vše dobré. Ukážeme si přípitky v různých jazycích, jedno mají společné: přání všeho dobrého, tedy hlavně zdraví.
Linecké cukroví je velmi oblíbenou pochoutkou. Mažou se však vykrajované tvary marmeládou, nebo džemem? A proč říkáme marmeláda? Z čeho je vyroben džem? Pojďme si v tom udělat jasno.
13 035
733
4 418
1 222
69
Každý měsíc přibývají na ČT edu desítky nových materiálů pro vaši výuku
Novinky posíláme jednou za měsíc. Nebudeme vám posílat žádný spam. Vložením e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů.