Ohrožený čáp černý

01:49

Ohrožený čáp černý

Čáp černý, na rozdíl od bílého, preferuje hnízdění v klidnějším prostředí. V Orlických horách hnízdí hlavně v hlubokých listnatých lesích, a to v počtu několika párů. O svá mláďata pečuje poměrně dlouhou dobu. Od dubna do srpna potřebuje pro hnízdění klidné prostředí. V chráněné krajinné oblasti se ochránci přírody s lesníky domluvili, že v kritickém období nebude v okolí hnízd probíhat těžba. Celkově se na našem území v současné době vyskytuje přibližně 300 párů tohoto ohroženého ptáka.

Mohlo by vás také zajímat

Rozmanitost přírody

ČT edu nejsou pouze videa

1 131

pořadů

Každý měsíc
přibývají na ČT edu
desítky nových
materiálů
pro
vaši výuku

Probíhá načítání