Využití mikroskopu

03:37

Materiály v ukrajinštině

Využití mikroskopu

Svět kolem nás je velmi rozmanitý, ne vše ale vidíme pouhým okem. Abychom se mohli podívat na některé věci a živočichy zblízka, používáme mikroskop. K čemu všemu se dnes tento vynález používá? Mrkněte na video z Wifiny.

Materiály ke stažení

5 listů

Pracovní list: Buňka

Následující pracovní list se zaměřuje na  rozdíl mezi rostlinnou a živočišnou buňkou. Žáci si pomocí jednoduchých úkolů zopakují, že buňka je základní stavební a funkční jednotkou živých organismů, a budou schopni uvést příklady organismů, které se z buněk skládají.
2. stupeň ZŠ
Přírodopis

Řešení k pracovnímu listu: Buňka

Pracovní list s řešením pro učitele, který se zaměřuje na rozdíl mezi rostlinnou a živočišnou buňkou. Žáci si pomocí jednoduchých úkolů zopakují, že buňka je základní stavební a funkční jednotkou živých organismů, a budou schopni uvést příklady organismů, které se z buněk skládají.
2. stupeň ZŠ
Přírodopis

Pracovní list: Z historie objevů a vynálezů

Pracovní list k námětu do výuky České objevy, který je součástí stejnojmenné vybrané kapitoly. Vypracováním pracovního listu si žáci základních škol připomenou významné objevy a vynálezy, které ovlivnily vývoj ve společnosti, a uvědomí si, kdy a kde vznikaly.
2. stupeň ZŠ
Věda a technika
Časová náročnost:
15 minut

Pracovní list: Buňka / Робочий лист: Клітина

Následující pracovní list se zaměřuje na rozdíl mezi rostlinnou a živočišnou buňkou / Наступне завдання полягає в тім, аби учні зрозуміли відмінності між рослинними і тваринними клітинами.
2. stupeň ZŠ
Střední škola
Biologie
Přírodopis
Štítek Materiály v ukrajinštině

Řešení k pracovnímu listu: Buňka / Розв’язання робочого аркуша: Клітина

Pracovní list s řešením pro učitele v ukrajinském jazyce, který se zaměřuje na rozdíl mezi rostlinnou a živočišnou buňkou.
2. stupeň ZŠ
Střední škola
Biologie
Přírodopis
Štítek Materiály v ukrajinštině

Mohlo by vás také zajímat

Člověk ve společnosti

ČT edu nejsou pouze videa

1 109

pořadů

Každý měsíc
přibývají na ČT edu
desítky nových
materiálů
pro
vaši výuku

Probíhá načítání