Čím vším musí projít obilí, než se z něj stane mouka? No, málo toho není. Co je to sýpka? Jak se do Evropy dostaly brambory a kolik kolem nich bylo nedorozumění? Co jsou to okopaniny a co luskoviny? A věděli jste, že na poli se pěstuje i oblečení? Vážně, neděláme si legraci. Otakar Brousek vašim žákům vysvětlí, kolik námahy se skrývá za takovou banalitou, jakou je pro nás obyčejný cukr, protože i ten se rodí na poli.
České zemědělství se opírá o zkušenosti našich předků a zároveň využívá ty nejmodernější technologie. Na našich polích se pěstuje ledacos. A díky tomu máme všichni co jíst. Podívejte se, co všechno se u nás pěstuje a jakou péči jednotlivé plodiny vyžadují. Které dary našeho zemědělství máte nejradši vy? Své znalosti si můžete otestovat v pracovních listech nebo je prohloubit s pomocí obrázkové statistiky a listu badatele z Národního zemědělského muzea.