Zde najdete řešení a metodické pokyny k pracovnímu listu Škola 2. Cílovou skupinou jsou žáci ZŠ s jazykovou úrovní A1, kteří budou prostřednictvím tohoto pracovního listu seznámeni s tím, jak se připravit na návrat do školy po prázdninách.
Cílovou skupinou jsou žáci ZŠ s jazykovou úrovní A2, kteří budou prostřednictvím tohoto pracovního listu seznámeni se sportem: anatomií pohybu. Během práce na pracovním listu si žáci rozšíří slovní zásobu v souvislosti s tímto tématem a zároveň si procvičí modální slovesa v němčině.
Cílovou skupinou jsou žáci 2. stupně ZŠ a SŠ, pracovní list je určen pro jazykovou úroveň A2. Diskuze k tématu láska a rozšíření slovní zásoby. Žáci zapojí svou fantazii, naváží na refrén písně Eine Liebe a sepíší vlastní krátký milostný příběh
Cílovou skupinou jsou studenti SŠ s jazykovou úrovní B1, kteří se prostřednictvím tohoto pracovního listu seznámí s historií Berlínské zdi, získají základní informace a uslyší autentický příběh pamětnice, což jim umožní lépe si představit tuto dobu. Během práce si rozšíří slovní zásobu.
Cílovou skupinou jsou žáci 2. stupně ZŠ a SŠ, pracovní list je určen pro jazykovou úroveň A2. Žáci se seznámí s vybranými tradičními německými pokrmy, rozšíří si slovní zásobu k tématu jídlo a zároveň jsou motivováni k vyhledávání nových informací týkajících se daného tématu.
Zde najdete řešení a metodické pokyny k pracovnímu listu Sport. Žáci budou prostřednictvím tohoto pracovního listu seznámeni se sportem: anatomií pohybu. Během práce na pracovním listu si žáci rozšíří slovní zásobu v souvislosti s tímto tématem a zároveň si procvičí modální slovesa v němčině.
Cílovou skupinou jsou studenti SŠ s jazykovou úrovní B1, kteří budou prostřednictvím tohoto pracovního listu seznámeni s olympijskými hrami. Během práce na pracovním listu si studenti rozšíří slovní zásobu v souvislosti s tímto tématem a zároveň si procvičí porozumění textu.
Zde najdete řešení a metodické pokyny k pracovnímu listu Deutsche Küche. Žáci se seznámí s vybranými tradičními německými pokrmy, rozšíří si slovní zásobu k tématu jídlo a zároveň jsou motivováni k vyhledávání nových informací týkajících se daného tématu.