Zde najdete metodické pokyny k pracovnímu listu Večerníček: Říkání o víle Amálce - Jak seděla v zelené kleci. Cílem metodického listu je podpora rozvoje klíčové kompetence osobnostní a sociální. Navrhované aktivity se zaměřují na vlastnosti a pocity postav, na pomoc druhým v situaci, kdy to potřebují.
Zde najdete metodické pokyny k pracovnímu listu Večerníček: O makové panence - O makové panence a lučním světýlku Ferdinandovi.
Cílem metodického listu je rozvoj aktivního naslouchání, kompetence osobnostní a sociální a kompetence komunikační. Aktivity jsou určeny pro žáky 2.–3. ročníku ZŠ.
Metodický list k pořadu No neke! slouží jako návod pro učitele, jak s žáky pracovat na tématu mediální gramotnosti. Zaměřuje se na odhalování manipulací v médiích, například fake news, propagandu, konspirační teorie a městské legendy. Cílem je vést žáky k tomu, aby kriticky přemýšleli o informacích.
Cílem metodického listu je zaměření se na rozvoj hodnot, jako je spolupráce a přátelství. Lekce zahrnuje promítání krátké pohádky, skupinové aktivity, tvorbu příběhů a reflexi, která podporuje rozvoj kreativity, empatie a schopnosti spolupracovat.
Metodický list je připraven k animovanému večerníčku, který je beze slov. Je zaměřen na rozvíjení slovní zásoby, fantazie a kreativity žáků. Směřuje k rozvoji čtenářské a pisatelské gramotnosti. Jsou využity čtenářské strategie jako předvídání příběhu, propojování s vlastní zkušeností a využití grafického organizéru pro porovnání hlavních postav příběhu. Záměrně není uvedeno doporučení pro konkrétní věkovou skupinu, záleží na zkušenostech a dovednostech žáků.
1. stupeň ZŠ
ČJ a literatura
Časová náročnost:
45 minut
ČT edu nejsou pouze videa
13 464
videí
755
námětů do výuky
4 588
pracovních listů
1 300
pořadů
68
edukativních her
Každý měsíc
přibývají na ČT edu
desítky nových
materiálů
pro
vaši výuku
Novinky na e-mail
Pošleme vám, co nového se děje ve světě edu. Nová videa, témata, funkce a další.
Novinky posíláme jednou za měsíc. Nebudeme vám posílat žádný spam. Vložením e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů.