Státy Evropy: Lucembursko

02:32

Digitální kompetence

Státy Evropy: Lucembursko

Znáte základní fakta o Lucembursku? Animovaný zeměpis pro děti o státech Evropské unie vám je zábavně a v krátkosti představí. Lucembursko je vnitrozemský stát, kde se konzumuje velké množství ryb. Je tu hodně lesů, a proto je specialitou místní kuchyně zajíc na černo. Tato malá země je jediné velkovévodství na světě, mluví se zde lucembursky, francouzsky i německy. Země má hodně bank a také krásné pohoří Ardeny. Pohádkové město Lucemburk je známé svými mosty.

Materiály ke stažení

3 listů

Pracovní list na rozvoj digitální kompetence: Lucembursko

Cílem pracovního listu je získané základní informace o Lucembursku porovnat s informacemi o České republice. Je využita metoda kritického myšlení V-D-CH (vím, dozvěděl/a jsem se, chci vědět).
1. stupeň ZŠ
Přírodověda Vlastivěda
Prvouka
Štítek Digitální kompetence
Časová náročnost:
30 minut

Pracovní list: Lucembursko

Tento pracovní list je určen žákům SŠ jazykové úrovně B1. Jeho cílem je seznámit žáky se základními informacemi o Lucembursku a zajímavostmi této země. Dále rozšíření slovní zásoby a motivace k vyhledávání dalších informací k tomuto tématu.
Střední škola
Německý jazyk

Řešení pracovního listu: Lucembursko

Zde najdete metodické pokyny a řešení pracovního listu Lucembursko. Tento PL je určen žákům SŠ jazykové úrovně B1. Jeho cílem je seznámit žáky se základními informacemi o Lucembursku a zajímavostmi této země. Dále rozšíření slovní zásoby a motivace k vyhledávání dalších informací k tomuto tématu.
Střední škola
Německý jazyk

Mohlo by vás také zajímat

Evropa

ČT edu nejsou pouze videa

1 111

pořadů

Každý měsíc
přibývají na ČT edu
desítky nových
materiálů
pro
vaši výuku

Probíhá načítání