Volební kuchařka

17:22

Volební kuchařka

Volby se konají v České republice několikery, ale ty nejdůležitější jsou pravděpodobně volby do Poslanecké sněmovny. Každý zletilý občan má volební právo, a i když jde o právo a nikoli o povinnost, mělo by být v zájmu každého podílet se alespoň touto nejmenší měrou na správě státu. Pojďme se podívat blíže na některé technické záležitosti ohledně voleb: kdo a jak vlastně volí, jak vznikají okrskové volební komise, co je to voličský průkaz a zvláštní seznam voličů, jaký volební lístek je neplatný nebo co je to tzv. kroužkování.

Materiály ke stažení

3 listů

Pracovní list: Jak volit do poslanecké sněmovny

Pracovní list k námětu do výuky Význam voleb do Poslanecké sněmovny, který je součástí vybrané kapitoly Volby: K čemu jsou a jak probíhají. Vhodný pro prezenční i online výuku.
Střední škola
Člověk a společnost
Časová náročnost:
45 minut

Metodický list Jak volit do poslanecké sněmovny

Metodický list k námětu do výuky Význam voleb do Poslanecké sněmovny, který je součástí vybrané kapitoly Volby: K čemu jsou a jak probíhají. Vhodný pro prezenční i online výuku.
Střední škola
Člověk a společnost

Projekt: Volby u nás ve třídě

Projekt do výuky k námětu do výuky Význam voleb do Poslanecké sněmovny, který je součástí vybrané kapitoly Volby: K čemu jsou a jak probíhají. Vhodný pro prezenční i online výuku.
Střední škola
Člověk a společnost
Časová náročnost:
135 minut

Mohlo by vás také zajímat

Stát

Demokracie

ČT edu nejsou pouze videa

1 111

pořadů

Každý měsíc
přibývají na ČT edu
desítky nových
materiálů
pro
vaši výuku

Probíhá načítání